Május, a szerelem időszaka. És ezzel együtt kedvezmények 😍 Az akció csak 2024.05.26-ig tart!

Hogyan akasszunk egy képet a falra anélkül, hogy a falba fúrnánk

Az előző "5 egyszerű módja annak, hogy képet akasszon a falra" című cikkben többféleképpen tárgyaltuk a kép falra akasztásának lehetőségeit. Sokan azonban aggódnak amiatt, hogy lyukakat fúrnak a falba, amikor képeket akasztanak a falra, különösen, ha bérelt lakásban vagy házban laknak. Többféleképpen is felakaszthatunk képet anélkül, hogy lyukakat fúrnánk a falba.

 

1. Használjon öntapadós kampókat

Az öntapadós kampók tökéletes megoldást jelentenek a kép felakasztására anélkül, hogy lyukakat kellene fúrni a falba. Egyszerűen csak ragassza őket a falra, pontosan oda, ahová a képet szeretné felakasztani. Ez a módszer egyszerű, gyors és nem károsítja a falat. Ha azonban nagyon nehéz és nagy képe van, nagyobb mennyiségű öntapadós horgot kell használnia, hogy biztosan lógjon.

 

2. Használjon kétoldalas ragasztószalagot vagy rögzítő ragasztót

Ha nem akar az öntapadós kampókra hagyatkozni, használhat kétoldalas ragasztószalagot is, amelyet szinte minden boltban megtalál. Csak ragassza fel a hátoldalára, majd ragaszd a képet a falra. Ez a módszer kis képekhez alkalmas, mert ha a kép túl nagy és nehéz, a szalag idővel meglazulhat.

Alternatív megoldás lehet a szerelőragasztó, más néven folyékony szög.

 

Egy kép a falra ragadt

 

3. Használjon zsineget, szilont vagy kötelet

A zsineg egy másik módja lehet a kép felakasztásának anélkül, hogy lyukakat kellene fúrni a falba. Egyszerűen rögzítsd a képhez, és dobd át például egy fali polcon, vagy egy fali fülkén, illetve egy díszlécen. Ez a módszer kisebb és könnyebb festményekhez alkalmas. Kicsit nagyobb kihívást jelenthet, és az eredmény nem mindig tökéletes.

 

4. Használjon festőállványt

A festőállvány ideális azok számára, akik egyáltalán nem akarnak festményt akasztani a falra. Kiválaszt egy megfelelő helyet, egyszerűen helyezze a festőállványt egy sima felületre, és helyezze rá a festményt. Ez a módszer közepes képekhez alkalmas.

 

A kép festőállványra kerül

 

5. Használja a szabad helyet

Egyszerűen helyezze a képet egy szabad helyre. Csak találjon egy megfelelő helyet, például egy polcon, komódon vagy egy kisasztalon, és máris szép kontrasztot alkothat a többi kiegészítővel. Ez a módszer kisebb és közepes méretű festményekhez alkalmas.

 

Kép elhelyezve a szabad helyre

 

Fontos megjegyezni, hogy mindegyik módszernek megvannak az előnyei és hátrányai. Amikor kiválasztja, hogyan akassza fel vagy helyezze el a festményét, figyelembe kell vennie a festmény súlyát és méretét, a fal típusát, amelyre fel szeretné akasztani, valamint saját kényelmét. Mindenekelőtt mindig győződjön meg arról, hogy a kép jól, és ami a legfontosabb, biztonságosan van-e elhelyezve.

Számos módja van annak, hogy egy képet felakasszon anélkül, hogy lyukakat fúrna a falba. Öntapadós kampók, kétoldalas ragasztószalag, zsineg, festőállványok vagy egyszerű fektetés csak néhány lehetőség a lehetőségek közül. Válassza ki az igényeinek leginkább megfelelőt, és élvezze álmai festményét anélkül, hogy felesleges lyukakat kellene a falon ütnie.

A fotó forrása: Pexels.com, Gario.hu