A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába.
sk sk cz

  06 70 53 50 501 (Hé-Pé 08:30-16:30)

  info@tokeleteskepek.hu


» Pigmentes, ekoszolvens

Pigmentes és ekoszolvens nyomtatás

 

A webáruházunkban a képek két típusú nyomtatásából választhat. Kínálatunkban megtalálható az olcsóbb pigmentes és a valamivel drágább ecosolvent nyomtatás. Miben tér el a két nyomtatási mód, mik az előnyeik illetve a hátrányiaik?

Csak Epson nyomtatókat használunk

Pigmentes nyomtatás (matt):

A pigmentes nyomtatási technológia víz alapú festékanyag felhasználására alapozik. Ennek köszönhetően ez a nyomtatás nem káros és minden beltérbe ajánlható. A pigmentes nyomtatással készült képek minőségiek és szép telt színekkel rendelkeznek.

Nem ajánlott kültéri felhasználásra, mivel nem rendelkezik a külső hatások elleni védőréteggel. Nem vízálló és nem rendelkezik UV sugárzás elleni védelemmel, nagyon finom és érzékeny a különböző külső hatásokra. A pigmentes nyomtatással készült képeket nem ajánljuk a közvetlen napsütésses helyiségbe való elhelyezését, mivel a kép színei a napsugarak hatására kifakulhatnak.

Nem ajánljuk a kép felületét kézzel érinteni, hogy ne maradjanak rajta az ujjlenyomatok, továbbá nem ajánljuk a képek poros és piszkos helyen való tárolását. Törlésnél használjon finom száraz törlőkendőt, semmi esetre sem használjon nedves törlőkendőt. Nagyon finom és elővigyázatos manipuláció szükséges mivel a festékfelület könnyen megsérülhet.

Ennek a nyomtatásnak az előnyei a teltebb színek és a kivitelezés alacsonyabb ára. Beltéri felhasználásra ajánljuk a beltéri helyiségek falainak feldíszítésére pl. a nappali, konyha, hálószoba falai feldíszítésére stb.

Előnyök:

+ környezetbarát

+ minőségi felbontás

+ szép, telített színek

+ alacsonyabb ár

Hátrányok:

- kültérre nem ajánlott

- nem vízálló és nem UV sugárzás álló

- nagyon finom és érzékeny a külső hatásokra (kosz, ujjlenyomatok, stb....)

- nagyon finoman és elővigyázatosan kell vele bánni

 

Ekoszolvens nyomtatás (fényes):

Az ekoszolvens nyomtatási technológia óriáci felhasználási lehetőséget kínál. Nagyon jó védelmet nyújt a külső hatásokkal szemben, vízálló és UV sugárzás álló.

Az ekoszolvens nyomtatással készült képeket a belterekben és külterekben egyaránt lehet használni. A magas színminőségnek és a részletek megjelenítésének köszönhetően nagyformátumú nyomtatás esetén is jól használható.

Az ekoszolvens nyomtatás valamivel tartósabb mint a pigmentes, de hasonlóan elővigyázatos bánsmódban kell részesíteni, mert a festékfelület könnyen sérülhet.

Az ekoszolvens nyomtatás hátrányai közé tartozik az, hogy a színek picit halványabbak és a drágább kivitelezés a pigmentes nyomtatással szemben. Béltéri és kültéri felhasználását egyaránt tudjuk ajánlani. Cégek számára, nagyformátumú nyomtatás esetén és igényes vásárlóknak ajánlott.

Előnyök:

+ minőségi felbontás

+ szép, élénk színek

+ vízálló és  UV sugárzás álló

+ beltérbe és kültérbe egyaránt alkalmas

Hátrányok:

- magasabb ár

- valamivel kevesbé teltebb színek mint a pigmentes nyomtatásnál

- elővigyázatos manipuláció szükséges

 

Pigmentes nyomtatás

Pigmentes nyomtatás vászonra

 

Ekoszolvens nyomtatás

Ecosolvent nyomtatás vászonra

FIGYELEM! Az illusztrációs képek színei enyhén eltérhetnek a kijelzőn látható színektől, ezt a kijelző beállítása befolyásolhatja.

Létrehozva: www.eshop-gyorsan.hu

NTJjM